4 porce
- 4 rajčata
- 12 ks medových rajčátek
- 12 ks květů a lístků lichořeřišnice
- 2 bílky
- 150 ml olivového oleje
- 100 g libečku
- sůl
- bazalkový dresink
- 1 lžíce bazalkových semínek
- 100 ml vývaru ze šunky
- 50 ml panenského oleje (řepkového, lničkového nebo lněného)
- sůl
Semínka bazalky zalijeme trochou vody a ponecháme takto 10−15 minut, poté přidáme vývar ze šunky a olej, trochu osolíme.
Bílky vyšleháme s olivovým olejem a špetkou soli, přidáme lístky libečku a dobře rozmixujeme. Směs naplníme do zdobicího sáčku a ponecháme v lednici.
Z rajčat oloupeme slupku a lžičkou vyjmeme semínka tak, aby držela při sobě.
Z medových rajčátek (mini rajčátek) odkrojíme špičky, aby dobře stály.
Do květů lichořeřišnice nastříkneme libečkovou majonézu, vkládáme na talíř se semínky rajčat, medovými rajčátky a zakápneme bazalkovým dresinkem.
Zdroj: Rajčatový salát s libečkovou majonézou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1309-rajcatovy-salat-s-libeckovou-majonezou/ [On-line 24.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář