- pepř 1 špetka
- hovězí steak rib eye 4 kusy
- sůl 1 špetka
- olivový olej 1 láhev
Speciální výbava:
štětec k potírání steaků, kleště na obracení masa
Pusťte se do toho:
1. Hoďte steaky (na výšku by měly mít 2 cm) na tác. Nasolte je a opepřete po obou stranách. A zrovna tak je potřete olejem.
2. Očistěte gril, rozpalte ho a mřížku potřete tukem, aby se maso nechytalo.
3. Po mřížce rozmístěte steaky a 3-4 minuty je po každé straně opečte. Maso od grilu nikdy neotrhujte. Počkejte, až se zatáhne a samo se mřížky pustí. Rozhodně do nich nepíchejte vidličkou, abyste je mohli obrátit. Na otáčení při grilování slouží kleště!
4. Steaky sundejte z grilu. Poté je položte na tác a nechte 3-5 minut v klidu vydechnout. Zakápněte je olivovým olejem a můžete je rovnou servírovat..
Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/rib-eye-steak-entrecote-se-soli-peprem
[On-line 19.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář