reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rib eye Steak (entrecote) se solí a pepřem 23.05.2011

  • pepř 1 špetka
  • hovězí steak rib eye 4 kusy
  • sůl 1 špetka
  • olivový olej 1 láhev

Speciální výbava:

štětec k potírání steaků, kleště na obracení masa

Pusťte se do toho:

1. Hoďte steaky (na výšku by měly mít 2 cm) na tác. Nasolte je a opepřete po obou stranách. A zrovna tak je potřete olejem.

2. Očistěte gril, rozpalte ho a mřížku potřete tukem, aby se maso nechytalo.

3. Po mřížce rozmístěte steaky a 3-4 minuty je po každé straně opečte. Maso od grilu nikdy neotrhujte. Počkejte, až se zatáhne a samo se mřížky pustí. Rozhodně do nich nepíchejte vidličkou, abyste je mohli obrátit. Na otáčení při grilování slouží kleště!

4. Steaky sundejte z grilu. Poté je položte na tác a nechte 3-5 minut v klidu vydechnout. Zakápněte je olivovým olejem a můžete je rovnou servírovat..

Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/rib-eye-steak-entrecote-se-soli-peprem
[On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.