reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rizoto s houbami

Ingredience

  • 240 g kulatozrnné rýže
  • 1 šalotku
  • 2 snítka tymiánu
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 100 g parmazánu
  • 300 g hub (lišky nebo hříbky)
  • 2 lžíce másla
  • 60 g mascarpone
  • Sůl
  • Pepř

Na rozehřátém olivovém oleji si osmahneme cibulku. Přidáme nevařenou rýži. Mícháme. Jakmile se začne rýže lesknout, přilijeme bílé víno a vývar. Vždy, když nám rýže zhoustne, přilijeme další tekutiny. Vaříme, dokud rýže nezměkne. Pak přidáme trochu tymiánu.

Zatím si rozehřejeme máslo a na něm začneme opékat houby s tymiánem. Stačí pár minut. Až budou hotové, polovinu přidáme do ryzota. Přidáme také mascarpone a nastrouhaný parmazán. A můžeme servírovat.

Zdroj: Rizoto s houbami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1959-rizoto-s-houbami/ [On-line 30.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.