Ingredience
- 4 plátky rýžového papíru
- 200 g tuňáka
- 8 listů špenátu
- ½ salátové okurky
- 50 g marinovaného gari zázvoru
- 1 lžíce černého sezamu
- 1 lžíce bílého sezamu
- Enoki houby
- Snítka koriandru
- Sůl
- Pepř
- 100 ml rýžového vína mirin
- 60 ml limetové šťávy
- 1 chilli paprička
- Snítka koriandru
- 1 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru
Tuňáka nakrájíme na centimetrové proužky, které ze všech stran opepříme a osolíme. Sezam orestujeme nasucho na pánvi, přičemž ho musíme hlídat, aby se nám nespálil. Do mísy dáme vymačkanou šťávu ze 2 limet, nastrouhaný čerstvý zázvor, rýžové víno, koriandr a chilli papričku. Vše rozmixujeme. Rýžový papír namočíme, naskládáme na něj špenát, tuňáka, zázvor, okurku, sezam, koriandr a houby, zabalíme a lehce utáhneme. Do mističky nalijeme dresing a můžeme ochutnávat.
Zdroj: Rolky s tuňákem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2120-rolky-s-tunakem/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář