reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rolky s tuňákem

Ingredience

  • 4 plátky rýžového papíru
  • 200 g tuňáka
  • 8 listů špenátu
  • ½ salátové okurky
  • 50 g marinovaného gari zázvoru
  • 1 lžíce černého sezamu
  • 1 lžíce bílého sezamu
  • Enoki houby
  • Snítka koriandru
  • Sůl
  • Pepř
  • 100 ml rýžového vína mirin
  • 60 ml limetové šťávy
  • 1 chilli paprička
  • Snítka koriandru
  • 1 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru

Tuňáka nakrájíme na centimetrové proužky, které ze všech stran opepříme a osolíme. Sezam orestujeme nasucho na pánvi, přičemž ho musíme hlídat, aby se nám nespálil. Do mísy dáme vymačkanou šťávu ze 2 limet, nastrouhaný čerstvý zázvor, rýžové víno, koriandr a chilli papričku. Vše rozmixujeme. Rýžový papír namočíme, naskládáme na něj špenát, tuňáka, zázvor, okurku, sezam, koriandr a houby, zabalíme a lehce utáhneme. Do mističky nalijeme dresing a můžeme ochutnávat.

Zdroj: Rolky s tuňákem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2120-rolky-s-tunakem/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.