Na 4 porce budeme potřebovat:
- 1 kg nízkého roštěnce,
1 větvička rozmarýnu,
3 větvičky tymiánu,
mořská sůl,
černý pepř,
4 lžíce worcesteru,
olivový olej,
Příloha:
- pečené cherry tomaty a čerstvá rukola
Tuk na mase nařežeme na kostičky. Bylinky odrhneme a nasekáme. Maso osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a zasypeme bylinkami.
Na pánev vlijeme olej a rozpálíme ji. Maso na rozpálené pánvi opečeme ze všech stran. Přendáme do pekáče a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 130 °C až 140 °C asi 60 minut.
Po upečení necháme maso chvilku odpočinout. Pak ho nakrájíme na slabé plátky a podáváme s pečenými tomaty a rukolou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rostbif-24-9-2009.html
Poslední tip, trik či komentář