- 4 vejce
- šálek majonézy
- 2 sardele
- 2plátky uzeného lososa
- nakládaná okurka
- kaviár
Natvrdo uvařená vejce rozpůlíme, polijeme je hustou majonézou a poté poklademe kousky nakrájených sardelí, uzeného lososa, okurkou, paprikou a podobně. Můžeme je dozdobit také kaviárem.
Majonéza: Dva uvařené žloutky prolisujeme přes síto, přidáme 4 lžíce kvalitního oleje, 6 lžic vinného octa a dobře utřeme. Dochutíme lžičkou hořčice a špetkou cukru.
Tip: Pokud místo majonézy použijete zakysanou smetanu light nebo nízkotučný bílý jogurt, můžete si plněná vejce dopřát bez obav, že jsou příliš kalorická. Chutná je i náplň z lučiny se sardelovou pastou a cibulkou.
Příprava: 25 minut
Poslední tip, trik či komentář