4 porce:
- 1000 g ryby (losos, treska)
- 500 g brambor
- 4 stroužky česneku
- 400 ml bílého vína
- 80 ml oleje
- 1 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- pepř
Očištěnou a kostí zbavenou rybu nakrájíme na větší kusy. Oloupané brambory nakrájíme na plátky.
Do pekáče navrstvíme nejprve polovinu bramborových plátků a dochutíme je pepřem a solí. Na brambory navrstvíme kousky osolené ryby, zasypeme je nasekaným česnekem a petrželovou natí.
Nakonec dáme zbylé brambory.
Směs dosolíme, zalijeme vínem, olejem a pečeme při 175 °C asi 25 min., až jsou brambory měkké.
Dobrý den.Vždy jsem vás sledovala a nejsem moc dobrá ve vaření tak se učím aspoň od vás.Minule jsem vyzkoušela Rybu pečenou v bramborách a velice se mi to povedlo děkuji moc.naschledanou Tereza.T.
jaký je recept na – ryba pečená v soli?