reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ryba pečená v bramborách

4 porce:

  • 1000 g ryby (losos, treska)
  • 500 g brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 400 ml bílého vína
  • 80 ml oleje
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř

Očištěnou a kostí zbavenou rybu nakrájíme na větší kusy. Oloupané brambory nakrájíme na plátky.
Do pekáče navrstvíme nejprve polovinu bramborových plátků a dochutíme je pepřem a solí. Na brambory navrstvíme kousky osolené ryby, zasypeme je nasekaným česnekem a petrželovou natí.
Nakonec dáme zbylé brambory.
Směs dosolíme, zalijeme vínem, olejem a pečeme při 175 °C asi 25 min., až jsou brambory měkké.

2 comments to Ryba pečená v bramborách

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.