reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ryba po Janovsku (dietní)

Ryba po Janovsku (dietní)

Rozpis pro 4 osoby:

  • 4 kusy mořské štiky po 250 g
  • 250 g drcených rajčat
  • 2 citrony
  • 2 karotky
  • 2 lžíce zeleného sterilovaného pepře
  • 1 lžíce soli
  • pepř
  • 1 lžíce feferonkové pasty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 30 g čerstvého mladého špenátu

1. Ryby očistíme, omyjeme a ještě pokapeme citronem. Jejich kůži nařízneme a osolíme. Na pánvi rozpálíme olej a ryby na ně po obou stranách zprudka opečeme. Potom je vyjmeme a do zářezů na kůži vetřeme feferonkovou pastu.

2. Do zapékací misky nebo pekáčku dáme drcená rajčata, na kousky nakrájenou karotku, zelený pepř a zalijeme bílým vínem. Přidáme opečenou rybu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Během této doby se ryba dopeče a pustí šťávu do rajčat, která se rozvaří na tomatovou omáčku. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Rybu podáváme obloženou mladým špenátem, jako přílohu doporučujeme těstoviny.

Doba přípravy: asi 60 minut

1 porce: asi 1739 kj/415 kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.