Na 4 porce potřebujeme:
- 500 g rybích filetů,
4 plátky nastrouhaného toustového chleba,
6 lžic nadrobno nakrájené kořenové zeleniny,
1 vejce,
2 ks šalotky,
špetku muškátového oříšku,
majoránku,
tymián,
pažitku,
hladkou mouku,
olej na smažení,
sůl, pepř
Na omáčku:
- 100 ml bílého vína,
- 100 ml rybího vývaru,
- 100 ml smetany,
- 2 šalotky,
- 3 sardelky,
- 100 g hrášku,
- máslo
Do mletého rybího masa přidáme strouhanku a ostatní suroviny. Vše smícháme a obalíme lehce v mouce. Ihned opečeme na rozpálené pánvi dozlatova.
Na omáčku orestujeme šalotku a zalijeme vínem. Necháme svařit a přidáme vývar a smetanu. Povaříme a přidáme nadrobno nakrájené sardelky. Vše rozmixujeme do hladka a servírujeme. Ozdobíme hráškem orestovaným na másle.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rybi-frikadelky-30-11-2010.html
Poslední tip, trik či komentář