reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybízové tolary se zkaramelizovanými ovesnými vločkami

Na 10 kousků
Na těsto:

  • 150 g tvarohu
  • 5 lžic mléka
  • 15 lžic oleje
  • 90 g cukru
  • špetka soli
  • 200 g hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g jemných ovesných vloček

Náplň:

  • 700g rybízu
  • 1 vanilkový pudink
  • 2vejce
  • 250g marcipánu (i kupovaného)
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 a ½ lžíce másla
  • 2 lžíce cukru

Smícháme tvaroh, mléko, olej, cukr a sůl. Přidáme mouku s práškem do pečiva, vločky a zpracujeme těsto.
Rybíz omyjeme a otrháme ze stonku. Pudinkový prášek smícháme se 3 lžícemi vody. Přidáme rybíz a za míchání necháme přejít varem.Vychladíme jej.
Bílky smícháme s marcipánem. Těsto vyválíme, vykrájíme z něj 10 tolarů, potřeme je rozšlehaným žloutkem a doprostřed dáme 1 lžíci marcipánového krému.
Ovesné vločky necháme s máslem a cukrem na pánvi zkaramelizovat. Okraje tolarů posypeme křupavými vločkami a pomažeme rozkvedlaným žloutkem. Pak je pečeme při 190 °C 20 minut. Na vychladlé dáme na střed 2 lžíce ovocné pudinkové směsi. Příprava: asi 30 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.