Na 10 kousků
Na těsto:
- 150 g tvarohu
- 5 lžic mléka
- 15 lžic oleje
- 90 g cukru
- špetka soli
- 200 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 g jemných ovesných vloček
Náplň:
- 700g rybízu
- 1 vanilkový pudink
- 2vejce
- 250g marcipánu (i kupovaného)
- 3 lžíce ovesných vloček
- 1 a ½ lžíce másla
- 2 lžíce cukru
Smícháme tvaroh, mléko, olej, cukr a sůl. Přidáme mouku s práškem do pečiva, vločky a zpracujeme těsto.
Rybíz omyjeme a otrháme ze stonku. Pudinkový prášek smícháme se 3 lžícemi vody. Přidáme rybíz a za míchání necháme přejít varem.Vychladíme jej.
Bílky smícháme s marcipánem. Těsto vyválíme, vykrájíme z něj 10 tolarů, potřeme je rozšlehaným žloutkem a doprostřed dáme 1 lžíci marcipánového krému.
Ovesné vločky necháme s máslem a cukrem na pánvi zkaramelizovat. Okraje tolarů posypeme křupavými vločkami a pomažeme rozkvedlaným žloutkem. Pak je pečeme při 190 °C 20 minut. Na vychladlé dáme na střed 2 lžíce ovocné pudinkové směsi. Příprava: asi 30 minut
Poslední tip, trik či komentář