reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybízový koláč ze zakysané smetany

12 kousků:

  • 300 g mraženého červeného rybízu
  • 180 g změklého másla
  • 170 g cukru
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 200 ml kysané smetany
  • 240 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 prášku do pečiva
  • hladká mouka na obalení rybízu
  • máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Poleva:

  • 100 g měkkého tvarohu
  • 100 g lučiny
  • 100 g cukru
  • červený rybíz na ozdobu

Rybíz necháme na sítku rozmrazit. Dortovou formu (průměr 24 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Máslo utřeme s cukrem. Přidáme vejce, sůl, smetanu a mouku promísenou s kypřicím práškem. Vypracujeme těsto. Do těsta vmícháme rybíz obalený v mouce. Ve formě pečeme při 170°C asi 50 minut. Tvaroh, lučinu a cukr vyšleháme. Vzniklou polevou potřeme vychladlý dort a necháme zatuhnout.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.