- 1 šálek rýže natural
- 1 vejce
- 3 lžíce oleje
- strouhanka (z celozrnného chleba)
- sůl
- 3 šálky vody
- petrželová nať
Důkladně propláchnutou a přebranou rýži dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Přivedeme do varu a sebereme pěnu, která se vytvoří na povrchu. Potom tlakový hrnec uzavřeme, plamen stáhneme na minimum a pomalu vaříme 50 minut. Dalších 20 minut necháme rýži dojít. Necháme vychladnout a vmícháme vejce a pokrájenou petrželovou nať. Když hmota úplně vychladne, tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a na oleji usmažíme po obou stranách. Do této směsi můžeme pro změnu chuti přidat koření, jemně pokrájenou cibulku, kousek sýra nebo dušené kuřecí maso.
Poslední tip, trik či komentář