4 porce
- 20 dkg rýže
- ½ litru mléka
- 4 vajíčka
- 3 polévkové lžíce cukru
- vanilkové aroma
- 1 citron
- 1 hrst rozinek
- malinová zavařenina
Rozklepnutá vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Mléko uvedeme do varu, nasypeme do něho rýži, cukr a přidáme vanilkové aroma, načež do toho přistrouháme citronovou kůru.
Do změklé rýže přidáme rozšlehané vaječné žloutky a přisypeme rozinky. Potom necháme rýži vychladnout. Vaječné bílky smícháme se špetkou soli a ušleháme z nich sníh, který přidáme k rýžovému nákypu. Potom celou tuto směs přemístíme na pekáč a upečeme ji v troubě při teplotě 180 °C.
Podáváme s malinovou zavařeninou, ale můžeme také nákyp polít sirupem a posypat strouhanou čokoládou.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3677
Poslední tip, trik či komentář