reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rýžový nákyp – Menu Nádraží

4 porce

  • 20 dkg rýže
  • ½ litru mléka
  • 4 vajíčka
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • vanilkové aroma
  • 1 citron
  • 1 hrst rozinek
  • malinová zavařenina

Rozklepnutá vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Mléko uvedeme do varu, nasypeme do něho rýži, cukr a přidáme vanilkové aroma, načež do toho přistrouháme citronovou kůru.

Do změklé rýže přidáme rozšlehané vaječné žloutky a přisypeme rozinky. Potom necháme rýži vychladnout. Vaječné bílky smícháme se špetkou soli a ušleháme z nich sníh, který přidáme k rýžovému nákypu. Potom celou tuto směs přemístíme na pekáč a upečeme ji v troubě při teplotě 180 °C.

Podáváme s malinovou zavařeninou, ale můžeme také nákyp polít sirupem a posypat strouhanou čokoládou.

Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3677

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.