Ingredience
- 200 g anglické slaniny
- Olivový olej
- 1 šalotka
- 1 lžíce cherry octa
- Tymián
- Mořská sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 500 g malých cherry rajčat
- 1 bageta
- 1 malý římský salát
- 2 jarní cibulky
Začneme grilovat plátky slaniny. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a šalotku na přepůlená kolečka. Ogrilovanou slaninu dáme na ubrousky, aby z ní vytáhly tuk. Následně začneme grilovat celá cherry rajčátka a půlky velkých rajčat, a sice řezem dolů.
Do misky si dáme nakrájenou cibulku, šalotku, tymián a natrhaný salát. Bagetu si nakrájíme na kolečka a začneme opékat. Rajčata otočíme a posolíme. Jakmile rajčátka začnou praskat, jsou hotová.
Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme k salátu. Půlky rajčat nakrájíme na čtvrtiny, malá necháme v celku, a dáme také k salátu. Přidáme olej, cherry ocet, pepř, sůl, na kostičky nakrájenou bagetku a promícháme.
Zdroj: Salát z grilovaných rajčat; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1758-salat-z-grilovanych-rajcat/ [On-line 21.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář