Potřebujeme:
- 3 papriky (mix červené a žluté),
- cherry rajčátka,
- česnek,
- oregano,
- olivový olej,
- klíčky mungo,
- umeocet (vyráběn ze švestek umeboshi),
- kozí sýr,
- sůl,
- pepř
Papriky omyjeme a nad ohněm opálíme dočerna. Zabalíme je do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Slupku oloupeme.
Na pekáč vyskládáme oloupané stroužky česneku a půlky rajčat. Posypeme kořením, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme pod grilem v troubě asi 10 minut.
Papriky pokrájíme na kostky a smícháme s grilovanými rajčátky. Přidáme klíčky a dochutíme umeoctem. Kozí sýr nakrájíme na kostky a také vmícháme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/salat-z-pecenych-paprik-9-8-2010.html
Poslední tip, trik či komentář