Ingredience
- 5 ks bílého chřestu
- 5 ks zeleného chřestu
- 1 salátová okurka
- 1 svazek rukoly
Na dresink:
- 50 g piniových oříšků
- 50 ml bílého balzamicového octa
- 1 lžička medu
- 100 ml olivového oleje extra virgine
- ½ svazku petrželky
- Sůl
- Pepř
Chřestu odlomíme dřevnaté konce. Okurku a chřest nakrájíme na tenoučké podélné plátky. Smícháme je s rukolou. Dále si nadrobno nakrájíme petržel, která pak přijde do dresinku.
Rozpálíme si pánev a v ní na sucho dohněda opražíme piniové oříšky. Poté je přendáme do misky a smícháme s medem, petrželkou, octem, solí, pepřem a olivovým olejem. Vše důkladně promícháme a vlijeme k zelenině. Znovu promícháme a naservírujeme na talíře.
Zdroj: Salát ze syrového chřestu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1731-salat-ze-syroveho-chrestu/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář