Potřebujeme:
- 1 vykostěné kuře
- 200 g kuřecích jater
- 100 g žampionů
- 1 malá cibule
- 100 ml suchého bílého vína
- 100 g másla
- 2 starší rohlíky
- 100 ml kuřecího vývaru
- 2 vejce
- tymián
- sůl, bílý pepř
Vykostěné kuře rozprostřeme na pečící papír nebo alobal. Osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme kuřecím vývarem. Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme na větší kousky nakrájená játra a opékáme, dokud se nezatáhnou. Potom přidáme žampiony, opečeme, přidáme tymián, sůl a pepř. Žloutky zpěníme s máslem a solí, z bílků vyšleháme sníh. Vše smícháme dohromady s rohlíkem a játry se žampiony.
Směs rozprostřeme na maso, přidáme snítky tymiánu a pomocí papíru či alobalu zavineme. Pevně utáhneme okraje, a nemusíme tak roládu zašívat. Do mělkého pekáčku dáme vodu, na něj nerezovou mřížku, položíme roládu a dáme péct do trouby rozpálené na 160 stupňů asi na hodinu.
Roládu necháme po vyjmutí z trouby odpočinout, poté ji rozbalíme, šťávu slijeme do pekáčku a zredukujeme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-kureci-rolada-14-5-2010.html
Poslední tip, trik či komentář