reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Škola vaření: Kuřecí roláda

Potřebujeme:

  • 1 vykostěné kuře
  • 200 g kuřecích jater
  • 100 g žampionů
  • 1 malá cibule
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 100 g másla
  • 2 starší rohlíky
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 2 vejce
  • tymián
  • sůl, bílý pepř

Vykostěné kuře rozprostřeme na pečící papír nebo alobal. Osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme kuřecím vývarem. Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme na větší kousky nakrájená játra a opékáme, dokud se nezatáhnou. Potom přidáme žampiony, opečeme, přidáme tymián, sůl a pepř. Žloutky zpěníme s máslem a solí, z bílků vyšleháme sníh. Vše smícháme dohromady s rohlíkem a játry se žampiony.

Směs rozprostřeme na maso, přidáme snítky tymiánu a pomocí papíru či alobalu zavineme. Pevně utáhneme okraje, a nemusíme tak roládu zašívat. Do mělkého pekáčku dáme vodu, na něj nerezovou mřížku, položíme roládu a dáme péct do trouby rozpálené na 160 stupňů asi na hodinu.

Roládu necháme po vyjmutí z trouby odpočinout, poté ji rozbalíme, šťávu slijeme do pekáčku a zredukujeme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-kureci-rolada-14-5-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.