reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vejce míchaná – krémová

Potřebujeme:

  • 8 vajec asi týden starých,
  • 200 ml plnotučného mléka nebo sladké smetany,
  • 100 g čerstvého másla,
  • 1 pažitku nebo jarní cibulku,
  • čerstvě mletý pepř,
  • sůl

Na pánvi rozpustíme máslo, necháme ho zpěnit, přidáme najemno nakrájenou cibulku a osmahneme ji dozlatova. Vejce rozklepneme do misky, přidáme smetanu nebo mléko, máslo, osolíme, opepříme a lehce prošleháme. Vajíčka pozvolna nalijeme na pánev od středu ke krajům. Vejce necháme několik vteřin zatáhnout bez míchání, poté začneme odspodu přehrnováním osmažené vrstvy promíchávat. Stáhneme z ohně a pokračujeme v míchání mimo sporák. Po chvilce vrátíme na oheň a tento postup několikrát opakujeme, dokud nejsou vajíčka ztuhlá dle naší chuti.

Nakonec vmícháme lžičku ztuhlého másla a vejce necháme chvilku „dojít“. Před podáváním znovu zamícháme a ještě teplou vaječnou směs můžeme dozdobit pažitkou a podávat např. na opečených toastech se slaninou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-vejce-michana-kremova-1-10-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.