Těsto
- 250 g hladké mouky
- špetka prášku do pečiva
- 125 g rostlinného tuku
- 125 g nastrouhané mrkve
Na obalení
- moučkový cukr
- mletá skořice
Mouku smícháme s práškem do pečiva, poté s tukem a najemno nastrouhanou mrkví. Zabalíme do potravinářské folie a v lednici necháme odležet do druhého dne.
Na vále vyválíme obdélník vysoký asi 4 mm, který rádýlkem rozkrájíme na proužky široké 1,5 cm, dlouhé asi 8 cm, které stáčíme do spirálek a pečme při 170 °C dozlatova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.
Zdroj: Skořicové krucánky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1171 [On-line 07.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář