reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Skořicové krucánky

Těsto

  • 250 g hladké mouky
  • špetka prášku do pečiva
  • 125 g rostlinného tuku
  • 125 g nastrouhané mrkve

Na obalení

  • moučkový cukr
  • mletá skořice

Mouku smícháme s práškem do pečiva, poté s tukem a najemno nastrouhanou mrkví. Zabalíme do potravinářské folie a v lednici necháme odležet do druhého dne.

Na vále vyválíme obdélník vysoký asi 4 mm, který rádýlkem rozkrájíme na proužky široké 1,5 cm, dlouhé asi 8 cm, které stáčíme do spirálek a pečme při 170 °C dozlatova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

Zdroj: Skořicové krucánky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1171 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.