- 150 g hladké mouky
- 150 g tvrdého tvarohu
- 150 g tuku nebo másla
- 150 g vařených brambor
- 1 vejce
- Na posypání kmín, mák, sůl
Na vál si připravíme mouku, oloupané a nastrouhané brambory (již zchladlé), tvaroh a rozdrobené máslo či tuk. Doprostřed rozbijeme vejce, nejlépe do připraveného důlku, aby se nám nerozuteklo po pracovní desce. Přidáme sůl a vypracujeme těsto.
Z těsta vytvoříme 3-4 mm tlustou placku, ze které vykrajujeme tyčinky. Ty potřeme rozšlehaným vejcem a tyčinky posolíme, posypeme mákem nebo kmínem. V prudké troubě pečeme do zlatova na plechu s pečícím papírem.
Tip: Pokud máme v mrazáku listové těsto, tak jej můžeme na tento postup použít.
Poslední tip, trik či komentář