reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slané tyčinky

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g tvrdého tvarohu
  • 150 g tuku nebo másla
  • 150 g vařených brambor
  • 1 vejce
  • Na posypání kmín, mák, sůl

Na vál si připravíme mouku, oloupané a nastrouhané brambory (již zchladlé), tvaroh a rozdrobené máslo či tuk. Doprostřed rozbijeme vejce, nejlépe do připraveného důlku, aby se nám nerozuteklo po pracovní desce. Přidáme sůl a vypracujeme těsto.

Z těsta vytvoříme 3-4 mm tlustou placku, ze které vykrajujeme tyčinky. Ty potřeme rozšlehaným vejcem a tyčinky posolíme, posypeme mákem nebo kmínem. V prudké troubě pečeme do zlatova na plechu s pečícím papírem.

Tip: Pokud máme v mrazáku listové těsto, tak jej můžeme na tento postup použít.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.