MARINÁDA:
- 3 lžíce rumu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce cukru
- TĚSTÍČKO:
- 130 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2,5 dl mléka
- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
- olej na smažení
NA OZDOBU:
- Šlehačka, čokoládová poleva, snítky máty nebo meduňky, ovoce, moučkový cukr na posypání
Mouku smícháme v míse se solí, skořicí a uděláme důlek, do kterého vlijeme mléko s rozšlehanými žloutky a olejem.
Rozšleháme, vymícháme hladké těstíčko a necháme je asi 30 minut odpočinout. Mezitím si připravíme banány. Oloupané nakrájíme na šikmé dílky o tloušťce asi 1,5 cm, dáme do mísy a zalijeme směsí rumu, citrónové šťávy a cukru. V přikryté misce necháme 15 minut marinovat.
Olej na smažení rozehřejeme a jednotlivé kousky banánů namočené v těstíčku osmažíme dozlatova. Po vyjmutí z pánve je přendáme na ubrousek, aby se osušily od oleje. Servírování můžeme zpestřit čokoládovou polevou, šlehačkou, mátou nebo meduňkou, případně jiným ovocem. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem.
Poslední tip, trik či komentář