těsto:
- 800 g horkých vařených brambor
- 100 g krupice
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- Sůl
- na hrot nože prášku do pečiva
- náplň do 1 pirohu:
- 2 tenké plátky uzené cihly
- 3 kolečka vejce natvrdo
- sůl
- vejce a strouhanka na obalení
- olej na smažení
Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě, za horka slité prolisujeme nebo zasypané krupicí na válu válečkem rozmačkáme, přidáme krupici, vejce, sůl a mouku a vypracujeme tužší těsto Vyvalíme ho na placku asi 1 cm silnou a rozkrájíme na čtverce asi 15X15 cm. Na čtverec vložíme plátek cihly, kolečka vejce, posolíme a opět dáme plátek sýra. Čtverce přehneme po úhlopříčce, okraje zalepíme, smáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme ve strouhance. Pirohy smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Poslední tip, trik či komentář