4 porce
- 800 g kýty z divokého selete
- jedna mrkev
- jeden kořen petržele
- 2 polévkové lžíce sádla
- 2 cibule
- 1 polévková lžíce mleté červené papriky
- 800 g brambor
- sůl
- pepř
- estragon
- bobkový list
- muškátový oříšek
- 4 dl zakysané smetany
- šťáva z jedné půlky citronu
Předem naloženou kýtu z divokého selete nakrájíme na kostičky a připravíme obvyklým způsobem guláš, který bohatě okořeníme muškátovým oříškem, pepřem, bobkovým listem a estragonem. Až bude maso poloměkké, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a kořen petržele, a vše uvaříme doměkka. Zalijeme vodou, necháme projít bodem varu a pak přihodíme na kostičky nakrájené brambory, které také uvaříme doměkka. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, krátce povaříme a zakapeme citronovou šťávou.
Pozor, název tohoto pokrmu by nás mohl zmást! Je to sice polévka, ale hodně sytá polévka. Doporučujeme podávat před lehkým hlavním chodem.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3570
Poslední tip, trik či komentář