reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smetanová polévka z divokého selete připravovaná u „Rákócziho pramene” v pohoří Mátra

4 porce

  • 800 g kýty z divokého selete
  • jedna mrkev
  • jeden kořen petržele
  • 2 polévkové lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 1 polévková lžíce mleté červené papriky
  • 800 g brambor
  • sůl
  • pepř
  • estragon
  • bobkový list
  • muškátový oříšek
  • 4 dl zakysané smetany
  • šťáva z jedné půlky citronu

Předem naloženou kýtu z divokého selete nakrájíme na kostičky a připravíme obvyklým způsobem guláš, který bohatě okořeníme muškátovým oříškem, pepřem, bobkovým listem a estragonem. Až bude maso poloměkké, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a kořen petržele, a vše uvaříme doměkka. Zalijeme vodou, necháme projít bodem varu a pak přihodíme na kostičky nakrájené brambory, které také uvaříme doměkka. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, krátce povaříme a zakapeme citronovou šťávou.

Pozor, název tohoto pokrmu by nás mohl zmást! Je to sice polévka, ale hodně sytá polévka. Doporučujeme podávat před lehkým hlavním chodem.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3570

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.