Snadné broskvové piškotové řezy s kakaem
- 3 vejce
- 250 g cukru
- 120 g másla
- 120 ml mléka
- 350 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 konzervy broskví
- 3 lžíce mandlových plátků
- 1 kg smetany ke šlehání
- 2 balíčky vanilkového krému v prášku (bez vaření)
- 50 g kakaa
- 50 g strouhané čokolády
1. Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme. Piškotové těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech. Broskve dáme na síto a necháme je důkladně okapat. Půlky broskví poklademe na těsto rozkrojenou částí dolů. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 – 35 minut při teplotě 175°C. Upečený piškot dáme do chladu.
2. Mandlové lupínky lehce opražíme na teflonové pánvi bez tuku. Smetanu s obsahem obou balíčků vanilkového krému ušleháme a rozetřeme ji na upečený koláč pomocí stěrky. Posypeme hustě kakaem. Kuchařskou stěrkou se zuby celý koláč po povrchu přejedeme a ozdobíme nejrůznějšími ornamenty. Koláč dále dozdobíme podle chuti nastrouhanou hořkou či mléčnou čokoládou a opraženými mandlovými lupínky a máme tak hotový ideální moučník, který výborně chutná ke kávě či černému čaji.
Na 20 kousků
příprava: cca 40 minut
kcal/porce: cca 570
tuk/porce: cca 32 gramů
Extra tip
Aby šlehačka byla pevnější a měla lahodnou chuť, přidáme vanilkový krém v prášku. Místo toho můžeme ovšem použít ztužovač šlehačky a vanilinový cukr.
Broskve dáme na síto důkladně okapat, aby se s nimi do těsta nedostala žádná tekutina. Piškot musí zůstat nadýchaný. Broskve můžeme případně osušit kuchyňskými ubrousky.
Poslední tip, trik či komentář