4 porce
- 4 ks filé z afrického sumce (asi 1 kg)
- 2 polévkové lžíce hořčice
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 1 polévková lžíce stolního oleje
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2-3 polévkové lžíce směsi mouky a červené mleté papriky
- 1,5 hrníčku kukuřičné krupice
- 1 cibule
- 1 pórek
- 3 hrníčky vody
- olej
- 5 dkg brynzy
Z hořčice, rajčatového protlaku, česneku, oleje, soli a pepře připravíme marinádu. Do tohoto nálevu vložíme rybí maso a necháme ho jeden den odležet.
Na malém množství oleje krátce osmahneme kukuřičnou krupici s nadrobno nakrájenou cibulí a najemno nasekanou bílou částí pórku. Postupně přilijeme vodu a důkladně promícháme, aby nevznikly hrudky. Osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme tak dlouho, dokud se nevstřebá všechna šťáva a krupice nezměkne.
Naložené plátky rybího masa obalíme ve směsi mouky a červené mleté papriky a po obou stranách do červena osmažíme na malém množství oleje.
Před podáváním naservírujeme na talíř nejprve kukuřičnou kaši, hezky ji uhladíme, posypeme kousky brynzy a na kolečka nakrájenou zelenou částí pórku. Nakonec na talíř položíme plátky rybího masa.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3561
Poslední tip, trik či komentář