reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Soutěž o nejlepší recept – Marinovaný pikantní sumec s kukuřičnou kaší a brynzou

4 porce

  • 4 ks filé z afrického sumce (asi 1 kg)
  • 2 polévkové lžíce hořčice
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 1 polévková lžíce stolního oleje
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 2-3 polévkové lžíce směsi mouky a červené mleté papriky
  • 1,5 hrníčku kukuřičné krupice
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 3 hrníčky vody
  • olej
  • 5 dkg brynzy

Z hořčice, rajčatového protlaku, česneku, oleje, soli a pepře připravíme marinádu. Do tohoto nálevu vložíme rybí maso a necháme ho jeden den odležet.

Na malém množství oleje krátce osmahneme kukuřičnou krupici s nadrobno nakrájenou cibulí a najemno nasekanou bílou částí pórku. Postupně přilijeme vodu a důkladně promícháme, aby nevznikly hrudky. Osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme tak dlouho, dokud se nevstřebá všechna šťáva a krupice nezměkne.

Naložené plátky rybího masa obalíme ve směsi mouky a červené mleté papriky a po obou stranách do červena osmažíme na malém množství oleje.

Před podáváním naservírujeme na talíř nejprve kukuřičnou kaši, hezky ji uhladíme, posypeme kousky brynzy a na kolečka nakrájenou zelenou částí pórku. Nakonec na talíř položíme plátky rybího masa.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3561

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.