4 porce
- 3 vejce
- 3 dl mléka
- 3 dkg mouky
- 1 polévková lžíce práškového cukru
- špetka soli
- 1 tabulka hořké čokolády
- rozinky
- rybízová marmeláda
- olej
Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky rozetřeme s jednou polévkovou lžící práškového cukru, mlékem, stejným množstvím mouky a špetkou soli. Do směsi opatrně vmícháme sníh.
Na pánvi rozehřejeme několik kapek oleje, přilijeme připravenou směs a často ji důkladně mícháme, aby se nepřipálila. Až začne směs tuhnout, vidličkou ji rozmačkáme, abychom získali drobení.
Podle vlastní chuti můžeme přidat i rozinky. Čokoládu rozlámeme na drobné kousky a vmícháme ji do směsi. Pokud čokoládu nasypeme příliš brzy, rozpustí se a pokrm bude mít hnědou barvu, pokud se nám však podaří čokoládu přidat ve správný okamžik, kousky zůstanou v celku.
Nakonec hotový pokrm zakapeme rybízovou marmeládou a můžeme ho posypat i práškovým cukrem.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3565
Poslední tip, trik či komentář