reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Soutěž o nejlepší recept – Trhanec s čokoládou

4 porce

  • 3 vejce
  • 3 dl mléka
  • 3 dkg mouky
  • 1 polévková lžíce práškového cukru
  • špetka soli
  • 1 tabulka hořké čokolády
  • rozinky
  • rybízová marmeláda
  • olej

Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky rozetřeme s jednou polévkovou lžící práškového cukru, mlékem, stejným množstvím mouky a špetkou soli. Do směsi opatrně vmícháme sníh.

Na pánvi rozehřejeme několik kapek oleje, přilijeme připravenou směs a často ji důkladně mícháme, aby se nepřipálila. Až začne směs tuhnout, vidličkou ji rozmačkáme, abychom získali drobení.

Podle vlastní chuti můžeme přidat i rozinky. Čokoládu rozlámeme na drobné kousky a vmícháme ji do směsi. Pokud čokoládu nasypeme příliš brzy, rozpustí se a pokrm bude mít hnědou barvu, pokud se nám však podaří čokoládu přidat ve správný okamžik, kousky zůstanou v celku.

Nakonec hotový pokrm zakapeme rybízovou marmeládou a můžeme ho posypat i práškovým cukrem.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3565

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.