Těstoviny připravené podle tohoto receptu obsahují málo kalorií. Je důležité, aby byly špagety tvrdší, čili uvařené „al dente“, a abyste si je dala s rajčatovou omáčkou. Po takovém jídle budete plná energie.
- 4 stroužky česneku
- 50 g šunky
- 200 g malých rajčat
- 300 g špaget
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce petrželky
- sůl
- pepř
- čerstvé natrhané lístky bazalky
Česnek oloupejte a nakrájejte na kolečka. Šunku nařežte na nudličky, rajčata opláchněte, osušte a rozkrojte na půlky. Špagety uvařte podle návodu na obalu (ale nevařte je déle než 7-8 minut). Než se uvaří, poduste mezitím na olivovém oleji česnek, šunku promíchanou s petrželkou a také rajčata. Do omáčky přilijte 125 ml vody po těstovinách. Pak ji ještě chvíli povařte a dochuťte. Špagety dobře promíchejte s omáčkou a ozdobte bazalkou.
Poslední tip, trik či komentář