reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Spaghetti Carbonara

2 porce

Ingredience

  • Špagety
  • 1/2 malé cibule
  • 200 g pancetty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g špaget
  • 1 vejce
  • 30 ml smetany
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • Sůl
  • Kousek parmazánu na dozdobení
  • Pepř

Na oheň dáme hrnec s vodou na těstoviny. Osolíme.

Naskládáme na sebe plátky pancetty a nakrájíme na nudličky.

Zároveň krájíme nadrobno cibuli.

Na plotnu dáme pánev a vlijeme do ní olej.
Vsypeme cibuli, zmírníme oheň a restujeme.
Do pánve přidáme pancettu a pokračujeme v restování.

Mezitím do vroucí vody vložíme špagety. Vodu musíme opět rychle přivést k varu, pak ho zmírníme, aby voda nepřetekla. Špagety zamícháme, aby se neslepily. Do vody nepřidáváme olej. Vaříme zhruba 8 – 10 minut.

Slaninu dál restujeme.

Do misky vyklepneme žloutky. Přidáme smetanu a opepříme.

Otestujeme jednu špagetu, jestli je správně vařená, pak všechny slijeme.
Špagety přidáme ke slanině do pánve a důkladně promícháme.

Pánev stáhneme z ohně a vlijeme vaječnou směs, promícháme. Pokrm už nevracíme na plotnu, aby se vajíčka nesrazila.

Servírujeme na talíř. Navrch nastrouháme trochu parmazánu.

Pancetta je sušená slanina nakládaná v soli. Je z masa vepřů z oblasti Pádu. Má výrazně slanou chuť a po opečení je velmi křehká.

Zdroj: Spaghetti Carbonara; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1585-spaghetti-carbonara/ [On-line 18.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.