10 porcí
- 150 g ječných krup
- 1 kg jogurtu
- 1 l vody
- 400 g zakysané smetany
- 2–3 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- 80 g másla
- 1 cibule
- koriandr nebo máta
Do kastrolu dáme jogurt, zakysanou smetanu, vodu a předem namočené a propláchnuté kroupy (3 hodiny nebo přes noc). Přidáme 2-3 lžíce hladké mouky a důkladně rozmícháme (dobré je nejdříve v malém množství jogurtu, pak přidat do kastrolu), poté jedno vejce a dobře zamíchat. Teprve v této fázi zapneme sporák na mírný výkon a STÁLE mícháme, než se polévka uvaří – kroupy jsou měkké. Mícháme dřevěnou vařečkou, během vaření osolíme.
Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, vložíme ji do polévky spolu s nasekaným koriandrem (nebo mátou) a podle chuti dosolíme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=877
Poslední tip, trik či komentář