reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Spas

10 porcí

  • 150 g ječných krup
  • 1 kg jogurtu
  • 1 l vody
  • 400 g zakysané smetany
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 80 g másla
  • 1 cibule
  • koriandr nebo máta

Do kastrolu dáme jogurt, zakysanou smetanu, vodu a předem namočené a propláchnuté kroupy (3 hodiny nebo přes noc). Přidáme 2-3 lžíce hladké mouky a důkladně rozmícháme (dobré je nejdříve v malém množství jogurtu, pak přidat do kastrolu), poté jedno vejce a dobře zamíchat. Teprve v této fázi zapneme sporák na mírný výkon a STÁLE mícháme, než se polévka uvaří – kroupy jsou měkké. Mícháme dřevěnou vařečkou, během vaření osolíme.

Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, vložíme ji do polévky spolu s nasekaným koriandrem (nebo mátou) a podle chuti dosolíme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=877

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.