- 750 g špenátu,
- 4 lžíce olivového oleje,
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky,
- 50 g loupaných mandlí,
- sůl a černý pepř,
- 1ks chlazeného těsta na pizzu,
- 250 g mozzarely
Špenát ponoříme na 30 vteřin do vroucí osolené vody, aby změkl, pak ho scedíme. Do pánve vlijeme olej. Mandle a česnek krátce orestujeme a přidáme změklý špenát. Troubu předehřejeme na 190 °C, na plech rozprostřeme těsto. Špenát zbavíme přebytečné vody a stejnoměrně rozložíme na těsto. Poskládáme na něj nakrájenou mozzarelu. Koláč pečeme v troubě asi 15 až 20 minut.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/spenatovy-kolac-15-6-2009.html
Poslední tip, trik či komentář