reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špízy se špenátovou směsí

Pro 4 osoby

  • 660 g krůtích prsou
  • sůl
  • mletý černý
  • pepř
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 50 ml oleje
  • 1 svazeček mladé karotky
  • svazeček čerstvých bylinek (například tymián, libeček apod.) na ozdobení

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně silné plátky. Položíme přes ně fólii a lehce je naklepeme tak, aby se maso nerozpadalo. Plátky masa po obou stranách osolíme a opepříme.
Listový špenát spaříme (ale jen krátce – asi 1 minutu) ve vroucí vodě, pak ho vyjmeme a vložíme do studené vody s ledem. Spařený špenát necháme okapat.
Listy špenátu rozložíme na plátky krůtích prsou. Typotom opatrně, ale pevně zatočíme. Vzniklé závitky nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky. Tyto „šneky“ na pichujeme na špízy nebo špejle.
Na pánvi rozpálíme olej a připravené špízky opékáme z každé strany kolem 6 minut.
Hotové špízy podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami posypanými petrželkou. Zdobíme čerstvými bylinkami a nakrájenou mladou karotkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.