Pro 4 osoby
- 660 g krůtích prsou
- sůl
- mletý černý
- pepř
- 250 g čerstvého špenátu
- 50 ml oleje
- 1 svazeček mladé karotky
- svazeček čerstvých bylinek (například tymián, libeček apod.) na ozdobení
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně silné plátky. Položíme přes ně fólii a lehce je naklepeme tak, aby se maso nerozpadalo. Plátky masa po obou stranách osolíme a opepříme.
Listový špenát spaříme (ale jen krátce – asi 1 minutu) ve vroucí vodě, pak ho vyjmeme a vložíme do studené vody s ledem. Spařený špenát necháme okapat.
Listy špenátu rozložíme na plátky krůtích prsou. Typotom opatrně, ale pevně zatočíme. Vzniklé závitky nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky. Tyto „šneky“ na pichujeme na špízy nebo špejle.
Na pánvi rozpálíme olej a připravené špízky opékáme z každé strany kolem 6 minut.
Hotové špízy podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami posypanými petrželkou. Zdobíme čerstvými bylinkami a nakrájenou mladou karotkou.
Poslední tip, trik či komentář