2 porce
- 1 sáček těsta na pizzu v prášku
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 malá cuketa
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g naložené kukuřice
- 1 sáček koření na pizzu
- sůl
- pepř
- 4 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžička sušeného oregana
- 100 g sýra na strouhání (ementálu nebo goudy)
Těsto na pizzu připravíme podle návodu na obalu a pak je dotenka na pomoučené ploše vyválíme na obdélník, který odpovídá zhruba rozměrům plechu. Ten vymažeme tukem a rozválené těsto na něj přendáme. Okraje kolem dokola povytáhneme, aby vznikl lem.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme
jadérek a dužinu nakrájíme na proužky. Cuketu se slupkou omyjeme a nakrájíme na tenká
kolečka. Kukuřici slijeme, necháme okapat a pak ji společně s cuketou a paprikou podusíme na oleji. Zamícháme k nim podle chuti ostrý kečup.
Troubu zahřejeme na 200 °C. Na těsto rozložíme dušenou zeleninu i s kukuřicí, obloženou
pizzu dochutíme solí, pepřem, kořením na pizzu i oreganem. Mezitím nastrouháme sýr, pizzu jím posypeme a dáme vše na 25 minut péct. Příprava trvá asi 35 minut.
Poslední tip, trik či komentář