Ingredience
- Porce štiky
- Přepuštěné máslo
- Sůl
- Pepř
- Drcený kmín
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kaparů
- 1 kyselá okurka
- 1 filátko z ančoviček
- Hrst petrželové natě
- ½ svazku bazalky
- ½ svazku máty
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1-2 lžíce červeného vinného octa
- 5 lžic panenského olivového oleje
- 2 růžičky květáku
- 1 lžíce rozinek
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Citron
- 1 lžíce másla
Maso osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Začneme ho péct na másle z obou stran, ale nejdříve kůží dolu. Do mixeru dáme natrhané bylinky, kapary, ančovičku, petržel, okurku, hořčici, česnek, olivový olej, ocet, pepř a začneme mixovat.
V další pánvi si rozpálíme olej a opečeme na něm drobné růžičky květáku. Přidáme rozinky a sůl. Na závěr přidáme máslo a pár kapek citronu. A můžeme podávat.
Zdroj: Štika salsa verde a restovaný květák; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1867-stika-salsa-verde-a-restovany-kvetak/ [On-line 23.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář