reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Štika salsa verde a restovaný květák

Ingredience

  • Porce štiky
  • Přepuštěné máslo
  • Sůl
  • Pepř
  • Drcený kmín
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 kyselá okurka
  • 1 filátko z ančoviček
  • Hrst petrželové natě
  • ½ svazku bazalky
  • ½ svazku máty
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1-2 lžíce červeného vinného octa
  • 5 lžic panenského olivového oleje
  • 2 růžičky květáku
  • 1 lžíce rozinek
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Citron
  • 1 lžíce másla

Maso osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Začneme ho péct na másle z obou stran, ale nejdříve kůží dolu. Do mixeru dáme natrhané bylinky, kapary, ančovičku, petržel, okurku, hořčici, česnek, olivový olej, ocet, pepř a začneme mixovat.

V další pánvi si rozpálíme olej a opečeme na něm drobné růžičky květáku. Přidáme rozinky a sůl. Na závěr přidáme máslo a pár kapek citronu. A můžeme podávat.

Zdroj: Štika salsa verde a restovaný květák; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1867-stika-salsa-verde-a-restovany-kvetak/ [On-line 23.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.