reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šťouchaná dýně s parmazánem

  • 1 kg máslové dýně
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 snítky tymiánu + na ozdobu
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Dýni rozkrojte, zbavte semen,oloupejte a nakrájejte na kousky. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V kastrolu zahřejte olej, vsypte cibuli i česnek a zpěňte je. Přidejte dýni, orestujte ji, osolte, opepřete a přidejte odrhnuté lístky tymiánu a ještě chvíli opékejte.

Jakmile začne dýně svrchu měknout a bylinky se rozvoní, podlijte ji tak 1/2 hrnkem vody, přiklopte a duste do měkka. Tekutinu na závěr vyvařte, zbyla -li nějaká.

Měkkou dýni rozšťouchejte s máslem, vmíchejte parmazán a je-li třeba, dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené lístky tymiánu.

Zdroj: Karolína, domácí kuchařka: Ozvěny Středomoří; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-ozveny-stredomori[On-line 1.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.