- 1 kg máslové dýně
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 snítky tymiánu + na ozdobu
- 2 lžíce másla
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- sůl a čerstvě mletý pepř
Dýni rozkrojte, zbavte semen,oloupejte a nakrájejte na kousky. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V kastrolu zahřejte olej, vsypte cibuli i česnek a zpěňte je. Přidejte dýni, orestujte ji, osolte, opepřete a přidejte odrhnuté lístky tymiánu a ještě chvíli opékejte.
Jakmile začne dýně svrchu měknout a bylinky se rozvoní, podlijte ji tak 1/2 hrnkem vody, přiklopte a duste do měkka. Tekutinu na závěr vyvařte, zbyla -li nějaká.
Měkkou dýni rozšťouchejte s máslem, vmíchejte parmazán a je-li třeba, dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené lístky tymiánu.
Zdroj: Karolína, domácí kuchařka: Ozvěny Středomoří; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-ozveny-stredomori[On-line 1.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář