- 1 hrnek červené čočky
- na kostičky nakrájená okurka (200 g)
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
ZÁLIVKA:
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 prolisované stroužky česneku
- 3/4 lžičky mletého římského kmínu
- sůl
- mletý pepř
Očištěné papriky zbavíme bílých žeber a nakrájíme na větší kousky. Dáme do pekáčku a grilujeme, dokud slupka ne-ztmavne (tvoří se puchýřky). Poté vložíme do mikrotenového sáčku a necháme tak asi 10 minut. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky. V průběhu pečení můžeme dát vařit
čočku. Nesmí být kašovitá, po uvaření ji propláchneme studenou vodou. Do mísy dáme papriky, okurku, cibuli a čočku. Promícháme a zalijeme zálivkou, opět zlehka promícháme a necháme vychladit.
ZÁLIVKA: Do oleje zašleháme zbývající suroviny.
Poslední tip, trik či komentář