reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Středomořský čočkový salát

 

  • 1 hrnek červené čočky
  • na kostičky nakrájená okurka (200 g)
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika

ZÁLIVKA:

  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 3/4 lžičky mletého římského kmínu
  • sůl
  • mletý pepř

Očištěné papriky zbavíme bílých žeber a nakrájíme na větší kousky. Dáme do pekáčku a grilujeme, dokud slupka ne-ztmavne (tvoří se puchýřky). Poté vložíme do mikrotenového sáčku a necháme tak asi 10 minut. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky. V průběhu pečení můžeme dát vařit
čočku. Nesmí být kašovitá, po uvaření ji propláchneme studenou vodou. Do mísy dáme papriky, okurku, cibuli a čočku. Promícháme a zalijeme zálivkou, opět zlehka promícháme a necháme vychladit.
ZÁLIVKA: Do oleje zašleháme zbývající suroviny.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.