4 porce
- 500 g šunky od kosti
- směs bylinek
- voda
Těsně před podáváním nakrájíme šunku na plátky a ohřejeme ji nad parou – bylinkovou várkou.
Ragú
- 2 lžíce dýňového oleje
- 400 g vařené červené řepy
- 200 g vařených krup
- špetka drceného fenyklu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- červený vinný ocet
V hlubší pánvi mírně ohřejeme dýňový olej, vložíme na kostky nakrájenou červenou řepu, prohřejeme, vmícháme ječné kroupy, drcený fenykl, nasekaný česnek, osolíme a podle chuti zakápneme vinným octem.
Majoránková omáčka
- 150 g másla
- 1 šalotka
- plocholistá petrželka
- majoránka
- 1 lžička cukru
- 100 ml vody nebo masového vývaru
- střik bílého vinného octa
- mletý bílý pepř
- sůl
- 3 lžíce tučné zakysané smetany (crème fraîche)
Na másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku dosklovata, vmícháme sekanou petrželku, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, zalijeme vodou nebo vývarem, zastříkneme octem, ochutíme solí, bílým pepřem a majoránkou. Vmícháme smetanu, zredukujeme a servírujeme.
Zdroj: ŠUNKA OD KOSTI S RAGÚ Z ČERVENÉ ŘEPY A KRUP S MAJORÁNKOVOU OMÁČKOU; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1498-sunka-od-kosti-s-ragu-z-cervene-repy-a-krup-s-majorankovou-omackou/ [On-line 27.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář