reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ŠUNKA OD KOSTI S RAGÚ Z ČERVENÉ ŘEPY A KRUP S MAJORÁNKOVOU OMÁČKOU

4 porce

  • 500 g šunky od kosti
  • směs bylinek
  • voda

Těsně před podáváním nakrájíme šunku na plátky a ohřejeme ji nad parou – bylinkovou várkou.

Ragú

  • 2 lžíce dýňového oleje
  • 400 g vařené červené řepy
  • 200 g vařených krup
  • špetka drceného fenyklu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • červený vinný ocet

V hlubší pánvi mírně ohřejeme dýňový olej, vložíme na kostky nakrájenou červenou řepu, prohřejeme, vmícháme ječné kroupy, drcený fenykl, nasekaný česnek, osolíme a podle chuti zakápneme vinným octem.

Majoránková omáčka

  • 150 g másla
  • 1 šalotka
  • plocholistá petrželka
  • majoránka
  • 1 lžička cukru
  • 100 ml vody nebo masového vývaru
  • střik bílého vinného octa
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • 3 lžíce tučné zakysané smetany (crème fraîche)

Na másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku dosklovata, vmícháme sekanou petrželku, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, zalijeme vodou nebo vývarem, zastříkneme octem, ochutíme solí, bílým pepřem a majoránkou. Vmícháme smetanu, zredukujeme a servírujeme.

Zdroj: ŠUNKA OD KOSTI S RAGÚ Z ČERVENÉ ŘEPY A KRUP S MAJORÁNKOVOU OMÁČKOU; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1498-sunka-od-kosti-s-ragu-z-cervene-repy-a-krup-s-majorankovou-omackou/  [On-line 27.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.