Těsto:
- 4 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 160 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- tuk a hrubá mouka na plech
- asi 2 balíčky Be-be sušenek
- trochu rumu
Krém:
- 1 l mléka
- 3 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 150 g másla
- Poleva:
- 250 g moučkového cukru
- 100 g másla, 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce rumu, 2 lžíce horké vody
Celá vejce s cukrem našleháme do pěny (nejlépe elektrickým šlehačem) a promícháme s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Na vychladlý piškot natřeme krém, po celé ploše pokryjeme sušenkami Be-be, které klademe těsně vedle sebe, pokapeme rumem a přelijeme polevou. Necháme ztuhnout a odležet (nejlépe do druhého dne), ostrým nožem pokrájíme na dílky.
Příprava krému: pudink připravíme tradičním způsobem. Do horkého pudinku zašleháme máslo a nalijeme na upečený piškot.
Příprava polevy: do kastrůlku dáme všechny suroviny, postavíme do vodní lázně a umícháme hladkou polevu.
Poslední tip, trik či komentář