reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sváteční žemlovka – Dostihové menu

6 porcí

  • 8 vajíček
  • ½ litru mléka
  • 1 vánočka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 polévkové lžíce krystalového cukru
  • 4 jablka
  • 20 dkg mletých vlašských ořechů

Rozklepneme vajíčka a oddělíme od sebe žloutky a bílky. Do mléka vlijeme žloutky a vsypeme jak cukr, tak vanilkový cukr. Potom do této směsi namočíme na kousky rozlámanou vánočku.

Jablka si oloupeme. Namočenou vánočku vyždímáme a vyložíme z ní jednu vrstvu na dně pekáče. Posypeme mletými vlašskými ořechy. Na to přijde další vrstva vánočky a znovu ořechy. Nakonec potřeme zavařeninou a na vrch nastrouháme jablka.

Z bílků, do kterých přidáme jen malinko práškového cukru, ušleháme tuhý sníh, kterým pokryjeme vrchní stranu žemlovky. Vsuneme do trouby a pečeme tak dlouho, dokud nebude žemlovka na povrchu světla hnědá.

Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3738

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.