reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY ZE SPAŘENÉHO TĚSTA

 

  • 1/4 I mléka
  • 40 g tuku
  • špetka soli
  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • mouka na vyválení
  • švestky

Mléko ohřejeme, přidáme nakrájený tuk a sůl, a když je mléko horké a tuk rozptýlený, nalijeme je na prosátou mouku a důkladné promícháme. Po prochladnutí do těsta vmícháme žloutky, nakrájíme na stejné kousky, poklademe švestkami, zakulatíme a ve vroucí vodě je vaříme asi 10—12 minut. Knedlíky sypeme mletým mákem nebo tvarohem, cukrem a mastíme rozehřátým máslem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.