6 porcí
- 6 vajec uvařených natvrdo
- 1 fenykl
- 1 červená cibule
- 1 svazek ředkviček
- 2 hrsti hrášku
- 3 jarní cibulky
- 6 hrstí mladého špenátu
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce medu
- citronová šťáva
- mletý pepř
- sůl
Vejce rozkrojíme na půl, bílek nakrájíme na měsíčky, žloutek použijeme do dresinku. Zeleninu nakrájíme najemno. Z oleje, žloutků, hořčice, medu, citronové šťávy, mletého pepře a soli vymícháme chutný dresink. Těsně před podáváním v dresinku obalíme zeleninu, včetně mladého špenátu.
Zdroj: Svěží vajíčkový salát; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1795-svezi-vajickovy-salat/ [On-line 08.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář