4 porce
- 8 vajec
- 100 g rozinek namočených v rumu
- 40 g čerstvého zázvoru
- 200 g vyšlehané smetany
- mletý pepř
- sůl
- 100 g másla
Povidlová omáčka
- 200 g švestkových povidel
- 1 dl červeného vína
- 1 lžička drceného hřebíčku
- 1 lžička mleté skořice
- špetka šafránu
- mletý pepř
- špetka soli
- 40 g sekaných pražených mandlí
Do mísy rozklepneme vejce, jemně ochutíme mletým zázvorem, pepřem a solí, vmícháme rozinky a šlehačku.
Na pánvi rozpustíme máslo a z těsta pečeme silnější palačinky, které krájíme na širší pruhy a poléváme povidlovou omáčkou, sypeme nasucho opraženými mandlemi.
A jak připravíme povidlovou omáčku? Do kastrolu vlijeme červené víno, přidáme švestková povidla a veškeré koření a za průběžného míchání povaříme, až získáme konzistenci omáčky.
Zdroj: Svítek s rozinkami, povidlovou omáčkou a mandlemi; ČT – Kluci v akcihttp://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1128 [On-line 30.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář