Pro 1 osobu
- 2 středně velké brambory
- 1 lžička másla
- 75g mražených fazolek
- Sůl
- 1 šalotka
- 1/2 svazku pažitky
- 2 kousky sledě
- 50g smetanového sýra
- 3 lžičky plnotučné hořčice
- 1/2 lžičky vinného octa
- pepř
- 50 g dušeného krabího masa
Troubu ohřejeme na 200 °C. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je v papírové utěrce a několikrát propíchneme vidličkou. Rozehřejeme máslo a brambory jím potřeme. Vložíme je na rošt a pečeme v troubě asi 40 minut.
Mezitím vaříme fazolky 10 minut ve slané vodě, slijeme, krátce opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupeme šalotku a najemno nakrájíme. Omyjeme pažitku, otřepeme a stébla nastříháme. Kousky filé ze sledů opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme.
Smetanový sýr smícháme s hořčicí, octem, krabím masem, solí a pepřem. Postupně přimícháme fazolky, kousky rybího masa, nakrájenou šalotku i nastříhanou pažitku a salát dochutíme solí a pepřem. Brambory podélně rozřízneme, vydlabeme lžící a naplníme salátem. Můžeme ozdobit kousky pažitky.
Příprava: asi 50 minut
Na osobu: cca 540 kcal; 2260 kJ;
bílkoviny: 29 g; tuky: 31 g;
sacharidy: 37 g,
cholesterol: 198 mg
Poslední tip, trik či komentář